neděle 28. června 2009

Ahoj z Maroka aneb Honza zase jednou kralen

Predem chci dodrzet tradici z minulyho roku a podekovat vsem prispivatelum. Oci mi trapne zvlhly, kdyz jsem si cetl vase radky. Moc si toho vazim, dekuju vam a uprimne doufam, ze v tom budete pokracovat i nadale.

Ani nevim, jak je to mozny, ale prvni tyden mam za sebou. Ubehlo to jako voda, zazitku opet pribyva minutu od minuty a ja se tesim na kazdou dalsi.

Po perfektnich dvou dnech stravenych v multikulturni Barcelone se srandovnim Sabim,ktery neustale zmoulal doutnajici joint hasise v puse, jsme se vydali opet na stop. Poprve za svou cestu jsme potkali stopare, s kterym se dala Hanka hned do reci. Nevericne jsem kroutil hlavou, kdyz mi prekladala rozhovor s roztekanym Francouzem. Ani ne devatenactilty automechanik se vydal v dzinach s batuzkem na zadech do Senegalu. Pry neumi obsluhovat pocitac, a tak by rad delal svoje remeslo tam, kam pocitace jeste poradne nedorazily. Nevim, jestli to byla sipka do mapy sveta nebo prst naslepo zapichnuty do globusu, co ho primneli se rozhodnout pro byvalou fran.kolonii. Tak ci tak se tenhle blazen stacil behem sve 14-ti denni cesty sjet kokainem, zaplavat si v bazenu jednoho z ridicu a buhvi co jeste. S pranim hodne stesti do budoucna jsme se rozloucili a sedli k dalsimu hodnymu soferovi.
"Tak si jdi kam chces! Ja te k nicemu nepotrebuju", rvala po mne Hanka pri nasi prvni opravdove krizi, kdy jsem ji naznacil, jak moc ji mam rad. Vse nakonec dobre dopadlo a my kupodivu nastoupili do stejnyho auta miriciho do posledni spanelske zastavky - Algeciras. Pristavni mesto plne cernych prostitutek zname pro svou vysokou kriminalitu, jsme videli jen za tmy. Pred nastupistem na trajekt jsme po dvou hodinach stridali hlidky, abychom si alespon trosku odpocinuli pred naslednym presunem do Maroka - brany Afriky. A meli jsme zase stesti. Dvojice perfektnich "pilotu" Renaultu ze Slovenska se nas ujala uz na palube predrazeneho trajektu a slibila nam presun do zname Casablancy. My, behem jejich papirovani, stihli jeste projit Tanger,poobedvat marocke placky a seznamit se s perfektnim parem z Koreii. "OOOOOOOOOOOOUuuuuuuuuu. Naaaaaaaaaajs. UUUUUU.", znelo neustale z pusy sikmookyho designera, ktery uz rok rozsiruje slovo bozi na svych cestach prostednictvim grafik, ktery rozdava na potkani. A i kdyz "panbickare" nemusim, tenhle kluk byl strasne fajn. A treba i jednou za mnou prijede.

Pohupujici se ze strany na stranu v kabine slovenskyho trucku jsem hltal marockou krajinu. Stravil jsem osm hodin sam zavreny v navesu divoce poskakujici ze strany na stranu v serpentinach Vysokeho Atlasu.
At uz to byl Buh, Allah nebo strazny andel, jeden z nich mi poslal do cesty pohadkovou Jitku. Tmavovlasa holcina z Mostu s milym usmevem zije zivot, na ktery by nestacil ani tucet knizek. Nejen, ze osm let zila vMaroku, procestovala kus Afriky, naucila se skvele arabsky a na KOLE projela CELOU ZAPADNI SAHARU, ale jeste k tomu vsemu je tahle pani ucitelka z Mostu strasne fajnova. Okouzlila nas tak, ze jsme se vzdali turistickeho Fesu a historicke Marrakeshe, abychom s ni mohli pokracovat dal. Ukazala nam nekrasnejsi misto Casablancy, diky sve arabstine usetrila spoustu penez a po dlouhe dobe mi svym kamaradskym povidanim zvedla naladu na tu pravou cestovatelskou uroven.
Tak si tady sedime vsichni spolecne na jihu Maroka - v Agadiru, ochutnavame mistni speciality a tesime se na blizici se stevni potize. A spolu budeme jeste dlouho. Pres vyprahlou Saharu s ni pojedem do Mauritanie, nabereme jejiho kamerunskeho snoubence a budem cestovat az se nam bude prasit pod smradlavyma sandalema. JUPIIIIIIII!!!!!!!!

Mejte se krasne i vy. A at uz zazivam cokoli, stale myslim na citovskou Americanku, meoptacke Prerovaky, zrzavy Norky, chuvy z Anglie, Brnaky alkoholiky... a proste na vsechny. Pac a marockou pusu rodine.

P.S. dneska jsem se koupal na prelidnene plazi v tech nejvetsich vlnach. a Jitka rikala, ze v Mauretanii jsou pravy tropicky plaze uplne bez lidi, s vodnima kopcema jeste trikrat vetsima. MAZEC. A twisty fakt dojed, protoze DZUNGLE asi bude. S Jitkou i jejim kamerunskym snoubencem. MAZEC podruhe. :D

P.S. nr 2 Zitra nebo pozitri jedem do Dakhly. Odtud se pokusim jeste ozvat. Kdyby to nevyslo, tak se prosim nestrachujte. Na zapadni Sahare ani v Mauretanii nebudu mit signal ani internet, tak to bude chvilku trvat, nez sem zase prihodim par teplych kecu. Oslehany od saharskyho pisku napisu z hlavniho mesta lehce obavane Mauritanie.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Drž se, važ si každé minuty strávené na tak zajímavém místě a foť všechno. Měj se krááásně :)) myslime na tebe marocane ...americanky

Anonymní řekl(a)...

Zdar jak sviňa od rodiny. Synáčku,držíme palce a přejeme pouze nehluboké zážitky.Co jsi odjel, je tady fujtajblové počasí a náhlé záplavy z malých toků z polí. V Přerově zatím OK.
Tatínek

Anonymní řekl(a)...

Zdravime Honzo drz se Sahara je svina treba fatamorgana.Moc neriskujte vim ze mate ted dobreho pruvodce ale prece.Drzime palce Milan a Silvie

Anonymní řekl(a)...

No ty p**o, ty to teda pred sebou hrnes :-D.Valım bulvy,preju stestı na stopa a vubec. Posılam pozdravy z Istambulu, pusınku na tvar :)
Svasty

Filip řekl(a)...

Dekuji za klasicky nalado-zvedac :)

periodicky si na tebe vzpomenu, kde asi zrovna trcis - a teda dobre ty...

s Jitkou to bude parada, kdyz nekdo vi a zna hned to je prijemnejsi co :D

tak se drz a brzo zase pisni!

Anonymní řekl(a)...

Zdarec blázne. Chlape ti to opravdu hrneš. Pořád steduju blog a čekám na nové zprávy. Pokaždé ,když čtu ty tvý příhody musim se smát. :-) Ps:Kdyby šlo moc do tuhýho raděj hned vycouvej a vrať se. Nestojí to zato. Jura Nowak.

Anonymní řekl(a)...

Klobouk dolu, jak ti to vychazi ;) fakt smekam :) jen tak dal a hodne zdaru, nezi

Anonymní řekl(a)...

Vzpomněla jsem si, jak jsem ti minulý rok říkala "jo a dovez mi cigára"...a bylo to velký haha, že za tři měsíce budu mít nějakou krabičku z daleké ciziny.
Jenže za tři měsíce jsi mi zazvonil u dveří, vzhled i oči člověka, kterej toho za tu dobu zažil moc. Když jsi mi vážně ty cigarety dovezl a vyprávěl mi, kde jste je koupili, kudy vlastně všude ty cigarety jely s váma...Možná nebyly tak chutný jako Lucky Strike..možná byly suchý a polámaný z cest..ale byly to nejlepší cigarety, který jsem kdy měla a nikdy nezapomenu jak dobře se kouřily zároveň s posloucháním tvých zážitků.
A ani nevím proč ti to sem píšu. Určitě ne proto, abys mi je opět dovezl. Spíš, abys věděl, že už teď se strašně těším až ty tři měsíce zase uplynou, ty zazvoníš u dveří a začneš mi to všechno vyprávět :-))
kač

Anonymní řekl(a)...

čauess
tak první krize s hančou zažehnána?! Jak tě znám, honzi, tak jsi tikal jak načasovaná bomba a čekal na správný okamžik, kdy jí od srdíčka všechno řekneš, že?:))) S jitkou vám fandím, zdá se, že cesta s ní nabere novou dimenzi a to je správný. Jak říká katt, je neuvěřitelný, že to zase znovu začlo..tohle psaní z cizích krajů:)drž se chlape! pa Anet